Започна „Планинско рали Благоевград 2015“

89494-Rali-Blgrad-013-3

Вече започна вторият кръг на националния автомобилен шампионат на България – „Планинско рали Благоевград 2015“. От 08:00 часа тази сутрин на площад „Македония“ се извършва техническия преглед на автомобилите, а официалното откриване ще е малко по-късно днес – в 12:30 часа.

Това е десетото издание на ралито, което се организира от община Благоевград,  Българска федерация по автомобилен спорт и спортен клуб „ДИАМО“.

Състезанието е с международен характер. В него участват  42  екипажа от България, Гърция и Македония. Диана Стоянова от благоевградския клуб “Диамо” е единствената жена, която ще вземе участие в автомобилния шампионат.

Утре ще се проведе същинската част на състезанието. В 10:00 часа ще бъде даден официалният старт в началото на пътя за село Делвино, а награждаването на победилите ще бъде в 15:00 часа.

Всички участници ще се включат в Националната кампания  “Да засадим дърво”, като в средата на трасето на отбивката за пътя за мемориалния “Кръста“ и село Делвино ще засадят дръвчета преди началото на състезанието. 

За безопасното провеждане на „Планинско Благоевград“ в Благоевград ще следят полицейски служители и медицински екипи.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене