Надежда за „Възкресение“! Големият „мутрак“ – Милото в Благоевград: Калин Сърменов- новият директор на ДТ „Н. Вапцаров“?

_thumb

Опасният чаровник, брилянтната „мутра“ от сериала „7 часа разлика“, Калин Сърменов ще оглави най-вероятно обезглавения и потъващ благоевградски драматичен театър „Никола Вапцаров“. До дни ще стане ясно дали Сърменов приема предизвикателството да застане начело на една загиваща и доведена до прага на финансовия колапс културна институция, научи struma.com.

Сърменов е известен в актьорската гилдия като изключително отговорен, педантичен и рязък. Ролите, които той е направил в театъра остават трайни следи у публиката. Освен това, характерът му е силен и борбен и има управленски опит. Пристигането на Сърменов в Благоевград изпълва с надежди за „възкресение“, тъй като според негови колеги „той ще реже до здраво“, но няма да се провали. Да се надяваме, че Сърменов харесва Благоевград и ще дойде с гръм, за да спаси потъващия „Радецки“.

Както съобщихме, местната културна институция има около 800 000 лева натрупани дългове, министерството на културата и директорът му Р. Младенов абдикираха, оставяйки Благоевград без един от символите си и обричайки талантливи благоевградски актьори на трайна безработица.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене