Разпродават хотела на Бербатов

70053-632x358

Хотелът на морето в Слънчев бряг, където Димитър Бербатов има луксозен апартамент, масово се разпродава. Става въпрос за четиризвездния тузарски комплекс „Маджестик Бийч Ризорт“.
За да станеш комшия на футболната звезда, трябва да броиш между 830 и 1500 евро на квадратен метър в зависимост от изложението и екстрите. Предлагането е огромно, а на пазара са извадени всякакви като площ жилища. Кризата до такава степен е ударила бижуто на Слънчев бряг, че цените са паднали главоломно в сравнение с 2008 година, когато беше строителният бум.

Цените в тузарския комплекс падат

Тогава комплексът се превърна в истински хит сред най-заможните българи. Освен Бербо с недвижими имоти в „Маджестик“ се сдобиха примата на българската естрада Лили Иванова и чалга ветеранката Глория. Сега апартаментите в хотела са пуснати за продажба в популярен сайт за продажби, пише „България днес“. Тристайно жилище, точно като това на Бербатов, в момента струва точно 143 хиляди евро. Лили Иванова има мезонет, за който навремето цакала 280 хиляди евро. Сега цената е паднала двойно. Студио в „Маджестик“ може да се купи за 70 хиляди, а едностаен апартамент с изглед към морето – за 116 хиляди.

Лили Иванова

Бербатката се сдоби с шикозната си бърлога през 2010 година по настояване на жена си Елена. Той също одобрил хотела заради наличието на богатата спортна база и игрищата за минифутбол. Всяко лято футболистът си организира демонстративни мачлета, в които се включваше и спортният директор на „Левски“ Георги Иванов. Гонзо е чест гост на хотела.

Глория

И това лято се очаква Бербатов да прекара там част от семейната си ваканция през юни, когато няма футболни мачове.
Брокерът, който движи сделките с апартаментите в комплекса, Цветан Петракиев коментира, че интересът рязко е спаднал. „Доста от закупените имоти преди време сега се продават на по-ниски цени. Не знам каква е причината. През тази година интересът на хората да закупят апартаменти е много слаб“, заяви Петракиев, който е регионален мениджър за цялото Южно Черноморие.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене