Благой Ранков – Баджо: Надявам се да мога да проходя и да съм отново полезен

BlagoiRankov_1

След като разбрах, че известния благоевградски музикант Благой Ранков, известен на всички под псевдонима Баджо е попаднал в Дом за възрастни хора с физически увреждания „Св. Пантелеймон” с. Долно Драглище, община Разлог. Веднага тръгнах на там, за да го видя, а и да ви го представя на вас читателите на Топ Преса. С Баджо съм работил преди 20 години, когато той ми направи музиката за няколко песни. Една от тях е “Баскетбол”, песен оглавила класациите за БГ музика през 1994 година. Всичките ми спомени свързани с него са, че той беше човек, който си държи на думата. Помня, че винаги носеше черни панталони и това, че не се спираше пред нищо, за да направи нещата така както трябва. Тръгвам към с. Долно Драглище, по време на пътя в главата ми нахлуват хиляди спомени свързани с Баджо. Въобще не ми се иска да го видя неподвижен и на легло…
Стигнах до селото и намерих „Св. Пантелеймон”, влязох и попитах, къде е Благой Ранков – Баджо… Отговориха ми, че се намира в пета стая. Тръгнах по коридора и вече усетих, че сърцето ми започна да вие по- бързо от притеснение. Преди да чукна на вратата се прекръстих и се помолих Баджо да не е чак толкова зле!
Слава богу, добре е… Не може да движи краката си, но застана пред камерата на Топ Преса TV, за да разкаже за живота си…
Аз не можах да задавам въпроси, оставих Благой да каже всичко, което иска:

– Здравейте, аз съм Благой Ранков намираме се в Дом за възрастни хора с физически увреждания „Св. Пантелеймон” с. Долно Драглище, община Разлог. Тук съм от 2009 година, вече почвам шеста година… Преди това, от какво съм се разболял? Болен съм от множествена склероза, това е едно заболяване на… Те и самите доктори не знаят каква ми е болестта. Те ако знаеха какво ми е до сега щяха да ме излекуват, обаче не знаят. Дават ми някакви хапчета, лекарства, инжекции… Нищо не ми помага… Преди това какво съм правил? Занимавал съм се цял живот с музика. Посетил съм много от държавите на Европа. Стигнах до Кайро, Александрия… като работих в Африка… Там изнасяхме концерти.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

BlagoiRankov_2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене