Вандали опустошиха детска площадка в Благоевград

70050-632x358

На „горещия телефон“ на Община Благоевград вчера /23-ти април/ късния следобед постъпи сигнал за откраднати люлки от детска площадка  в кв. „Освобождение“.

След направена проверка на място от общински експерти  бе констатирано, че двете седалки  на съоръжението са демонтирани и липсват. „Металната конструкция на люлките не  е засегната, по всичко си личи, че седалките не са демонтирани с подръчни материали и набързо“, коментира Мария Колибарска, старши експерт „Инвестиционна дейност“ в община Благоевград.

Площадката се намира на ул. „Шар планина“. Тя е за деца на възраст от 3-12 години. До нея се намира и друга детска площадка за деца от 0-3 години. Останалите съоръжения и на двете площадки са в добро състояние, няма следи за опити за демонтиране на  съоръжения или елементи от тях.

Разпитани бяха и преминаващи граждани, но никой от тях не е видял извършителите. „Това е единствената площадка в квартала, винаги е спокойно и чисто, разочаровани сме и не разбираме кой може да е сторил това“, коментираха родители.

За случая е сигнализирано и в Първо районно управление Благоевград.

Община Благоевград призовава всички жители и гости на града към отговорно поведение спрямо общинското имущество, както и да сигнализират на органите на реда или на „Горещия телефон“ на общината  073/ 88 44 34 при нередности.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене