Елена от „Мастър шеф” тежала 39 кг. Била анорексичка, хранела се само с ябълки

2110385496-298x248

Елена Петрелийска, която е една от претендентките за голямата награда от 100 000 лв. в кулинарното шоу по бТВ „Мастър шеф”, е минала през ада на анорексията. Още по време на кастингите Елена само загатна за драматичната си битка с анорексията.
В най-критичния момент от болестта си Елена е тежала едва 39 килограма, колкото е теглото на второкласник. Чаровната блондинка, която бързо се превърна във фаворит на зрителите, била на 15 години, когато спряла да се храни.
„Аз бях едно мо¬миче, което тежеше 47 кг, най-много съм достигала до 51 кг. След което стигнах до критичните 39 кг. Сама осъзнах, че нещо не е наред. Имах изкривена представа за това какво е красиво и какви трябва да бъдат постиженията на едно 15-годишно дете. Аз смятах, че трябва да имам из¬ключително много постижения във всяка една област, да изглеждам максимално слаба, което за мен означаваше красиво. Имах период, в който бях само на ябълки и вода. Адски ми се ядеше сладко и изяждах голямо количе¬ство мед. Успявах много добре да заблудя родителите ми, защото постоянно бях заета – на училище и на всякакви видове курсове”, споделя Елена.
В един момент отслаб¬ването й било толкова драстично, че тя нямала сили да стане от леглото. Постепенно започнала да се храни и да готви. „Да започнеш да се храниш е в пъти по-трудно от това да спреш да ядеш. Много е трудно, кога¬то един организъм е спрял да приема разни храни, ти да започнеш да му ги даваш. Тялото не знае как да реагира, случва му се нещо, което не му се е случвало години наред”, разказва Елена, която вече обича да похапва и не се лишава от нищо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене