Медия гръмна! ДАНС услужливо предупредили Минка Капитанова за акцията си в община Гърмен, тя сама призна това!!!

Минка Капитанова - Дебенската Капула

Минка Капитанова – Дебенската Капула

Бизнесмен уличи управничката на Гърмен в корупция, трябвало да пълни „черна каса“ за местните избори

Бизнесмен изпрати ДАНС да разследва кметицата на Гърмен Минка Капитанова, защото я обвинява в корупция и натиск да пълни „черната каса“ на ДПС за местните избори през октомври. Шокиращото обаче е, че великите антимафиоти от родното ФБР услужливо й се обадили ден преди проверката, за да я предупредят, че идват. Така реално са й оставили време да вкара в ред документацията си. Пред BIG5.BG управникът от квотата на Движението за права и свободи се измъкна, че не е крадла, докато обвиненията на бизнесмена не се докажат в съда.

Във вторник и сряда две спецченгета на Държавната агенция „Национална сигурност“ нищили кметството на Гърмен с проверка на договори, сключени между общината и фирма ЕТ „Исмаил-Арнаутски – Стен –Строй“ през периода 2008 -2014 г. Вече са разпитани са 15 настоящи и бивши служители на кметството, както и кметът на близкото с. Рибново Феим Иса.

Собственикът на фирмата Исмаил Арнаутски обяви, че сигналът до ДАНС е подаден от лично него за корупция сред настоящето ръководство.

„При  сключването на договор по проект по Трансгранично сътрудничество между нашата община и македонската община Босилово за транспорт, кетъринг и настаняване, от кметството ми поискаха да „върна ресто“ от обществената поръчка в „черна каса“, а после да си разпределят парите по веригата. След този натиск върху мен подадох сигнал“, разказа бизнесменът.

„Всеки може да твърди каквото си иска, но всичко трябва да се докаже, не съм вземала пари от никого, и няма да взема“, закле се пред BIG5.BG кметът на общината Минка Капитанова.

И тук идва бомбата – тя контрира информацията в медиите, че агентите от ДАНС са „нахлули“ изненадващо. Капитанова чистосърдечно си призна, че дансаджийте дори се обадили предишния ден – понеделник, че ще има проверка и били много любезни. Така излиза, че на кметицата от ДПС са й дадени 24 часа преди самата проверка. Очевадно е, че дори и да е имало уличаващи документи, имало е достатъчно време да се приведат в ред.

Според официалната информация проверката на общината е във връзка с цялостна финансова ревизия, която обхваща и времето на предишния кмет и бивш депутат Ахмед Башев, който внезапно изчезна. Това донякъде се потвърждава и от изявлението на Капитанова пред BIG5.BG, че агентите са направили копия от всички финансово-счетоводни документи и договори за услуги“ през разнищвания период.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене