Мая Манолова призова медиите да бъдат допуснати на търга за Чифте баня

photo_verybig_1422968

Единствено представители на БСП Кюстендил и депутатът Мая Манолова откликнаха на призива на сдружение „Пауталия на бъдещето“ към кандидатите за купувачи на Чифте баня в Кюстендил да представят концепциите си преди търга, който е на 24 април.Предвид огромният интерес на кюстендилци към продажбата на Чифте баня, Манолова призова община Кюстендил да осигурят възможност и достъп на медиите да отразят търга он лайн или по начин, по който те смятат за уместен.
„Хората имат право да знаят кои са инвеститорите, как е протекло наддаването и какъв е крайният резултат.Важно е да се привлекат инвеститори в общината, да се създават работни места, но по- важна е прозрачността, публичността при една такава сделка.Ние от БСП гласувахме против продажбата на Чифте баня, защото смятаме, че има други форми за привличане на инвеститори.След като Общински съвет е взел решение да се продаде банята е нормално да има обществено обсъждане, тук обаче не дойде нито един кандидат инвеститор.Това е жалко за кюстендилци и за начинът ,по който общината ще се раздели с този имот.Публичност и прозрачност са гаранция, че община Кюстендил работи в интерес на гражданите“, коментира Манолова.
„Доволен съм , че все пак успя да се инициира такава дискусия, на която откликнаха само от БСП. Очаквах да има представители на други политически партии, кандидат инвеститори, представители на община Кюстендил и на туристическия бранш.Това е възможност за малките хотели в Кюстендил да развиват балнеология“, коментира председателят на сдружението инж. Огнян Атанасов.
Той призова да се предава на живо търга от общинска администрация. Той ще се проведе в залата, където заседава Общински съвет и там има техническа възможност да се излъчва директно.
Огнян Атанасов се обърна и към Бъдещият собственик на Чифте баня, като го призова да излезе пред медиите след края на търга и да каже какви са намеренията му.

dariknews.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене