ВИДЕО: Изложба на изкуство от отпадъчни материали откриха снощи в Гоце Делчев

гфдгфдИзложбата, която бе организирана от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, бе на предмети на изкуството и рисунки, изготвени от материали, подлежащи на рециклиране. Организаторите сполучливо я нарекоха „Екосветофар“ и бе посветена на Международния ден на Земята. Да участват в изложбата откликнаха ученици-творци от средни и основни училища от общините Гоце Делчев, Сатовча, Хаджидимово и Гърмен. Граждани и ученици бяха безкрайно изненадани да видят как ненужни предмети и материали могат да се превърнат в истински творения на изкуството, дори бяха предложени и идеи за тоалети, изработени от ненужни материали, подлежащи на рециклиране.

Идеята на изложбата „Екосветофар“ е да се възпита у децата любов към чистата природа и нейното опазване, както и да се провокира творческата мисъл на учащите се. Изложбата бе с конкурсен характер в три категории: Най-добра рисунка на екологична тематика, най-красив предмет и най-красив тоалет, изработени от материали, подлежащи на рециклиране.

Компетентно жури оцени работите на младите творци и обяви победителите в трите категории. Класиралите се до трето място получиха предметни награди с логото на изложбата и специални дипломи, които връчи директорът на гимназията – Мария Георгиева.

НПГ „Димитър Талев“ отбеляза този ден и под знака на 50-годиошния юбилей на училището

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене