Сандански отбеляза своя празник с песни и танци

main_b (1)

снимки: Община Сандански

Празникът на Сандански, който се отбелязва на Светли четвъртък, седмица след Великден, и тази година премина с много танци, песни, настроение и в синхрон със слънцето и разцъфналите пролетни дръвчета.
Празничният ден започна с тържествена литургия и водосвет в манастира „Св. Св. Козма и Дамян“, където стотици санданчани всяка година в този ден идват, за да запалят свещ и да се помолят пред иконата на Света Богородица, която на Светла сряда бе специално донесена от Мелник.
Водосветът за здраве, даден от Неврокопския митрополит Серафим, събра на една поляна придошлите от целия град да се помолят за здраве и благополучие. Малко по-късно в парка бяха организирани и традиционните народни борби, а за 4 часа площад „България“ се превърна в сцена, изпълнена с песни, танци, феерични костюми и много настроение.
Празничният концерт „Децата на Сандански пеят и танцуват“ бе открит от талантливите малчугани от Вокална група „Звънче“ и Даринка и Анабел Дамянови. С кръщни хора и ръченици сцената „разтресоха“ Танцов състав „Празник“. Малките и по-големи танцьори от Танцова формация „Хоуп“, „“Феерия“ и „Жасмин“ с невероятни изпълнения разтанцуваха дори публиката. Детски танцов състав „Звездица“, Танцов състав „Празник“ и Детски народен хор „Славей“ показаха богатия фолклор на нашия край и таланта на децата на Сандански.
Минути след края на първия концерт започна и тържественият втори концерт, който бе открит от кмета на Община Сандански Андон Тотев. Той приветства всички санданчани и гости с „Добре дошли“ и пожела много здраве и много гордост в сърцата у всички. За веселието и кръшните хора на площада бе поканен любимият фолклорен изпълнител Володя Стоянов. Вечерта завърши с грандиозна заря, която огря небето над курортния град.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене