Ами сега! Ще приеме ли „политическата отговорност“, или ще откаже? 30 организации номинираха К. Паскалев за кмет на червените в Благоевград

_thumb (1)

БСП се консолидира около кандидатурата му, той е фаворитът

Над 30 партийни организации номинираха екскмета на Благоевград Костадин Паскалев за кандидата им в предстоящите кметски избори, така БСП се консолидира и обедини около неговата кандидатура. Днес предстои обобщаване на резултатите от номинациите, а във вторник следващата седмица те ще бъдат съобщени официално, научи struma.com от свои източници.

Сред номинираните са още д-р Владимир Пандев, бизнесменът Красимир Божурски, ректорът на ЮЗУ „Н. Рилски“ професор Ив. Мирчев, винарския бос Н. Бошкилов, съветникът Милан Богдански и една от организациите е издигнала кандидатурата на ексдепутата Емил Костадинов. Все още не е ясно кой, колко номинации има, знае се само, че Паскалев е фаворитът. Оттук нататък става интересно, дали Паскалев ще се съобрази с това, че партията в Благоевград си го иска за кандидат и дали ще пренебрегне политическата отговорност, с която го нагърбват съпартийците му?, това е въпросът.

Както многократно съобщаваме, Паскалев се колебае и още не е заявил тежката си дума, ще участва, или не в кметската надпревара. В момента той има успешен бизнес и според негови близки хич не му е до участие в изборите. От друга страна, обаче столетницата го нагърбва с важно решение и партийно поръчение за спасение на партията, има данни, че местните са убедили и Миков, че с Паскалев начело, БСП в Благоевград ще възкръсне и има шансове дори да спечели изборите. Времената са трудни в тази посока, но кой знае.

Паскалев не е за подценяване като политически опонент на всякакво ниво. Така, че топката е в негови ръце. Ще приеме ли политическата отговорност К. Паскалев и ще излезе ли на ринга срещу утвърдения кандидат на ГЕРБ Атанас Камбитов.? Ще има ли атрактивен политически спектакъл, такъв какъвто се очаква, ако главните герои в него са Камбитов и Паскалев?

П. Петрова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене