ПОЖАРНАТА ПРЕДУПРЕЖДАВА! Бъдете внимателни със запалените свещи на Великден

Velik11_Troya_m22Предстоящият голям християнски празник – Великден, е свързан с посещението на много хора в православните храмове и паленето на свещи. Наличието на значителен брой хора, небезопасното палене и носене на горящи свещи от една страна, както и горимо натоварване, съсредоточено в черковните храмове е предпоставка за възникването на пожари със сериозни последствия.

Пожарната в Кюстендил призовава всички граждани при посещението на храмовете и при пренасянето на запалени свещи до домовете да бъдат внимателни, за да не възникнат запалвания.

Горящите свещи трябва да се държат в ръце, така че да се предотврати допира им до околните хора. Свещите е необходимо да се поставят да догарят на свещниците или се поставят в специално поставените съдове с вода.

Сериозна е опасността от пожари при хвърляне на горящи свещи и клечки от кибрит в района на черквите.

В случай на запалване, гражданите е необходимо да запазят самообладание и без паника да напуснат храма през изходите по най-бързия и безопасен начин, изпълнявайки указанията на служебния персонал, който е инструктиран за безопасното евакуиране на гражданите или да позвъните на телефон 112.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене