Пето заседание на 48-ия конгрес на БСП

BSP-48_Kongres

В празнично предвеликденско настроение на големия християнски празник Цветница в зала 1 на НДК се проведе петото заседание на 48-ия конгрес на БСП под надслов „Време за справедливост!“. Заседанието бе свикано, за да утвърди промените в устава на партията, да определи основните насоки и да очертае главните цели пред Столетницата в предизборната кампания за местните избори наесен.
Делегатското представителство от Благоевград беше налице като присъстваха и голям брой гости. Сред тях беше и бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев. Конгресът беше уважен от лидерите на партиите участници в коалицията „БСП лява България“ и посланици на страни от цял свят.
Делегатите приеха с мнозинство изнесения доклад на Председателя на БСП Михаил Миков. Слово пред конгреса изнесе и Председателят и лидер на ПЕС Сергей Станишев, който отправи поздравления към българските социалисти от името на ПЕС. По отношение на политическата обстановка, Станишев заяви, че не иска Европа да бъде разделена на лагери и затова социалистите от Стария континент работят за политическо уреждане на конфликта в Украйна. Той подчерта, че днес страната се управлява от коалиция, която се определя като пентагонална и която обремени българина с огромния 16-милиарден дълг.

 BSP-48_Kongres_3BSP-48_Kongres_2 BSP-48_Kongres_4

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене