Скандално! Известното неврокопско семейство Темелкови ощети община Гоце Делчев с 400 000 лева?!

1

Ако умееше да си насмогне на харчовете, бизнесменът Жоро Темелков може би щеше да направи международното училище, но така е в живота – идва и моментът да тръгнеш и да се пъчиш като аслан, а да останеш накрая насран и… уж неразбран.

Местната власт взима от ръцете на наемателите сградата на бившата хигиенна баня заради неизпълнени ангажименти и некоректност!

Дългогодишното разслед­ване на вестник „Градът“, свързано с концесията на сградата на бившата хиги­енна баня, е пред финал. От сигурни източници в община Гоце Делчев нашите разслед­ващи журналисти разбраха, че ще има справедливост. Ще припомним казуса. През 2008 година семейство Те­мелкови чрез свое семейно ООД подписват договор с об­щина Гоце Делчев за взема­не на концесия сградата на банята срещу твърдия ангажимент да я превърнат в мо­дерен учебен център.

Срокът за изпълнение на поетите ан­гажименти е 3 години. Тоест – до края на 2011 година учи­лището трябва да е готово. Днес, 2015 година, сградата е ремонтирана, но училище не съществува, помещенията на банята са дават под наем, а Темелкови и идея си нямат да правят училище. Като до­казателство на тази наша констатация е фактът, че сва­лиха табелите и рекламите за предстоящото откриване и по темата спря да се говори. Успоредно с това разбираме, че „предпри­емаческото“ семейство е ощетило нашата общи­на с близо 400 000 лева неизпълнени финансови ангажименти.

Сградата на хигиенната баня наистина беше ремонтирана, но за да могат Темелкови да дават помещения под наем, без да имат това право

Сградата на хигиенната баня наистина беше ремонтирана, но за да могат Темелкови да дават помещения под наем, без да имат това право

фдфсд

Рекламата вече я няма, явно образователният център никога няма да отвори врати…

Това ако не е некоректност, какво е, питаме ние? Успяхме да се докопаме и до до­говора между Темелкови и общината, в който ясно и категорично е писано, че те трябва да инвестират маса пари в сградата и за това ще получат за „жал­ките“ 162 000 лева. Не може да се отре­че и фа­ктът, че Темелкови във времето са вложили пари в сградата, която беше на ниво руини. Но същите, без да са го договорили и да имат това право по дого­вор, отдават помещения под наем за баничарници и мага­зини, от което теглят дивиденти. Си­туацията прилича малко на „мотай го, баджанак“, както оба­че да казва една от ре­довни­те ни читателки и наши съгражданки Карамфила Гюрова. Целият този казус ние от вестник „Градът“ го плетем вече втора година. Задаваме въпроси, на които не ни се отговаря, само Жоро Темелков, който е основният биз­нес двигател на семейство Темелкови, ни звъни от вре­ме на време и ни „хока“ защо пишем по темата. Пишем, защото искаме справедли­вост.

Редно е всеки един от нас, който поеме някакви ангажименти, да си ги изпълни, особено както е в случая и ан­гажиментите да са поети пред обществото и неговия представител местната власт. Ето защо приветстваме реше­нието на управляващите да санкционират семейство Те­мелкови и да си вземат сгра­дата на бившата хигиенна баня. Нека тя бъде дадена на хора с реални възможности и хъс и да бъде превърната в един икономически изгоден проект в полза на цялото об­щество в Гоце Делчев. Редно е и парите, които Темелкови дължат на общината, да бъ­дат взети под една или дру­га форма. Това не е лев или два и могат да бъдат запу­шени много дупки в бюдже­та на общината. А на такива бизнесмени като семейство Темелкови ще кажем, че е хубаво да знаят поговорка­та – преди да си излетял високо в небето, трябва да си стъпил здраво на земята. И да лекуват комплексите си, че хората са „тъпи“ и не ги разбират, затова се ползват от техните услуги.

Вестник „Градът“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене