Кметът на община Банско Георги Икономов свика Младежкия консултативен съвет

110335-konsultative-savet-bansko

Младежкият консултативен съвет проведе своята редовна среща с кмета Георги Икономов. Обсъдени бяха предстоящите инвестиционни планове на общината за 2015г. – стартиралото изграждане на първи етап на ул. „Гоце Делчев”, както и изграждането на втори етап на улицата в участъка до ул. „Отец Паисий” със срок до края на годината; завършването на рехабилитацията на ул. „Тодор Александров” с оформянето на зелените площи; продължаване на рехабилитацията на ул. „Отец Паисий” до кръстовището с ул. „Глазне”;  обновяване на ул. „Пирин” между пл. „Никола Вапцаров” и пл. „Възраждане”; поетапно премахване на далекосъобщителните кабелни мрежи и поставянето им в подземни колектори.

Дискутиран бе и въпросът за допълнително водохващане за гр. Банско от м. Караманица, което ще подобри водоснабдяването в града, като се работи и за изграждане на ново трасе, снабдяващо с вода гр. Добринище.

Членовете на съвета отново повдигнаха темата за обединяването на абитуриентските балове в Банско на една  дата с  общо тържествено шествие на централния площад. 

Икономов представи на членовете на Младежкия съвет новите летни фестивали в града – „Бохеми Банско” и „Банско бийт”, с които ще стартира летния туристически сезон през месец юни.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене