Трети по медали са благоевградчани в плувен турнир „Цветница”

110234-pluven-turnir-cvetnicaБасейнът в Спортната палата в София се оказа малък и тесен за желаещите да се включат и да наблюдават втория турнир по плуване „Цветница“, организиран от клуб „Олимпия“.

450 деца от 30 клуба от цялата страна си оспорваха призовите места в две възрастови групи. Броят на участниците е три пъти по-голям в сравнение с първото издание на състезанието през миналата година.

Турнирът беше за деца родени през 2005/2006 – първа група и 2003/ 2004 – втора група, пише ГОНГ. Всеки отбор имаше право на трима състезатели във всяка възрастова група и всеки състезател можеше да участва на 4 индивидуални дисциплини с две щафети.

Плувците на клуб „Астери“ спечелиха най-много отличия – 12 златни, 9 сребърни и 6 бронзови медала, а след тях в отборното подреждане останаха тимовете на „Траяна“ и „Пирин“.

В индивидуалното класиране най-много точки в категорията до 10 години събра Василена Георгиева – 339, а при 11-12 годишните Александра Антонов – 586.

Първите трима победители от всяка възрастова група бяха наградени с медали и предметни награди осигурени от организаторите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене