50 водещи компании в търсене на таланти в Американския университет в България

Американски университетПанаир на професионалната реализация, 1 април 2015 г., студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара”

Стабилен ръст в броя на компаниите, които търсят млади таланти в Американския университет в България, отчита Панаирът на професионална реализация. 50 топ компании са регистрирани до момента в 22-то издание на Панаира. Събитието ще се проведе в сряда, 1 април 2015 г., в Студентски център „Америка за България“ в университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБ.

Сред 50-те компании, които ще предлагат работа или стаж на студенти от Американския университет в България, са имена като: Кока-кола, Нестле, Монделийз, Каменица, Deloitte, Фикосота, Райфайзенбанк, и М-Тел. Представителите на близо половината от компаниите, участващи в Панаира,  ще бъдат възпитаници на университета.

Според експерти по човешки ресурси, най-търсени са професионалисти с разнообразни умения, които се адаптират към бързо променяща се среда и мислят критично. Развиването на точно тези умения е силно застъпено в образованието в американски стил liberal arts. Поради тази причина се твърди, че този тип образование е образованието на бъдещето. Ето защо и водещи компании идват да търсят кадри в АУБ. А според официалния рейтинг на университетите в България, университетът заема водещи позиции по професионална реализация на възпитаниците си.

АУБ е първият университет в Югоизточна Европа, който предлага организирането на Панаир на професионалната реализация за своите студенти. От 1994 г. Центърът за професионална и академична реализация към АУБ е организирал 21 форума. Освен това, през академичната година Центърът провежда специални семинари, където студентите усъвършенстват техники за интервюта и получават помощ при писане на мотивационни писма и резюмета.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене