„Марек“ на финал след трети тайбрек срещу „Монтана“

марек

Марек Юнион-Ивкони се класира за финала в Националната волейболна лига „Бачково“ – изворна вода след като отстрани Монтана в полуфинална серия. Вчера вечерта момчетата на Найден Найденов за трети път в сблъсъка с тима от Северна България се поздравиха с успех с 3:2 (17:25, 25:18, 25:22, 21:25, 15:11) и по този начин затвориха серията с 3:0.

Двубоят в залата в Сливница, къдетоМарек играе домакинските си мачове, започна с летящ старт за „Монтана“. Отборът от Северна България набързо натрупа добра преднина, с която спокойно затвори първата част в своя полза. Отлична серия на сервис направи Трифон Лапков. Във втория гейм ролите се размениха и отборът от Дупница взе инициативата, а добро включване направи Михаил Цветанов.

При 1:1 двата тима на практика започнаха мача помежду си отново. Марек бе по-уверен и си осигури добра преднина при 22:17. Монтана обаче съумя да намали до 22:23. Гостите дори имаха възможност да изравнят, но атака на Лапков излезе в аут, след което дупничани затвориха гейма 25:22. В игра заМонтана вече бе Георги Братоев, който замени Любомир Агонцев, започнал двубоя като титуляр.

Противно на всякаква логика последва ударен гейм за възпитаниците на Георги Петров, които изоставаха с 8:7 и не се виждаше как може да се върнат в мача, но изневиделица обърнаха до 10:8. Найден Найденов взе прекъсване на ръба на нервите си, но съперника дръпна дори с 11:8, а по-късно и с 16:12. Въпреки многото обрати от подобни ситуации в предишните два мача, вчера драма нямаше и Монтана изравни до 2:2.

 

В тайбрека Марек започна по-добре и поведе с 4:2, а полетата бяха сменени при 8:6. Дупничани дръпнаха дори с 9:6, а скоро и с 11:7, с което нямаше повече въпросителни около крайния изход на срещата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене