ПОЛИЦЕЙСКА ГОНКА В ЮГОЗАПАДА!

0130930.aadzedldcn10

Полицаите от трите дирекции на МВР в Югозапада – Благоевград, Кюстендил и Перник преследваха като в екшън филм тази сутрин четирима рецидивисти. Бандитите отказали да се подчинят на стоп палката на полицаи от Благоевград и от там се заформило преследването през Дупница, Кюстендил, Радомир и Перник. Късметът им изневерил на пътен възел „Даскалово”, където заради високата скорост, с която се движели, се забили в мантинелата, а от там и в полицейската кола, препречила им пътя. Вместо да вдигнат ръце и да се предадат на полицаите, четиримата скочили от моста, висок 15 метра.
Пернишките полицаи получили информация от колегите им в Благоевград, че неизвестни извършили кражба от магазин и се отправили в посока Дупница. Било съобщено още, че групата се движи с лек автомобил, като не се подчинила на полицейски служители в Дупница и се пътува към Кюстендил, а в последствие и към Перник. Незабавно бил блокиран целия район от автопатрули на РУП – Радомир, Първо и Второ РУП – Перник. Движещите се с лек автомобил „Сааб”, с кюстендилска регистрация, не се подчинили и на полицаите в Радомир и на входа на Перник. На пътен възел „Даскалово” ги чакал полицейски екип на група „Престъпления по пътищата”. Около 5 ч. кюстендилската кола движеща се с бясна скорост навлязла в пътния възел, при което се ударила в мантинелата и след това в патрулния автомобил, като по чудо не са пострадали полицаите. След жестокия сблъсък пътуващите четирима в сааба се разбягали. Полицаите блокирали района на пътния възел и гастрольорите скочили от моста, който е висок около 15 метра. Незабавно служители на Първо и Второ РУП ги обградили и задържали. Оказало се, че това са многократно регистрираните в МВР Коста А./39 г./, Цветан Х./23 г./, 31-годишният Бисер Ш. и 17-годишно момче, всички от столицата.
Мъжете са познати с множество кражби, грабежи, причиняване на телесна повреда, унищожаване и повреждане, противозаконно отнемане на автомобили и шофиране след употреба на алкохол. Бисер е осъждан многократно, а непълнолетния младеж е изтърпял пробация. В резултат на скоковете от моста са пострадали двама от бегълците – един със счупена ръка и друг, оставен под наблюдение и продължаване на прегледите. Изяснено е още, че регистрационните номера на кюстендилския автомобил са крадени и обявени за издирване. Предполага се, че столичаните са извършители на множество кражби в Благоевград, Кюстендил и Дупница.
Започнато е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене