Община Струмяни чака цяла година пари за укрепване на пропаднал път

свлачищеХората се молят дъждовете да не съборят цялото шосе

Вече година община Струмяни чака финансови средства за укрепването на пропаднал път. Огромни земни маси заплашват да отнесат целия път от общинския център към прочутото с лозовите си масиви и Арт център село Илинденци. Свлачището се активира след интензивните валежи през април миналата година. Шосето е от четвъртокласната пътна мрежа и е общинска собственост. То е единствената връзка между двете населени места. Пътната отсечка се използва активно за превозване на мраморни блокове от кариерите, както и от дърводобивните фирми. Състоянието на пътя стряска жителите на Илинденци, тъй като има опасност от прекъсване на шосето и невъзможност за преминаване по него. Местните хора се молят пролетните дъждове да не съборят цялото шосе.

„Добрата новина, макар и след цяла година, е, че проектът ни за решаването на този проблем е одобрен. Това ни съобщиха тези дни от областната управа в Благоевград. Дано от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет ни преведат спешно парите, а не да чакаме още 1 година. Не става въпрос за милиони, а за 50 000 лева“, заяви общинският кмет Емил Илиев. Дотогава ще се молим природата да е с нас, допълни управникът.

Той уточни, че едната част на пътя е отнесена. Там не е разрешено преминаването на автомобили, за да не се разруши и здравата част. На практика се ползва само половината шосе. Поставени са нужните пътни знаци, маркировка и сигнализация, тъй като има риск от пътни инциденти.

 standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене