Безпилотни самолети ще обследват взривения склад край Иганово

109999-vmz-sopot

Безпилотни самолети ще обследват мястото на взрива в склада за боеприпаси на цех за снаряди на ВМЗ-Сопот в с. Иганово, предаде БГНЕС.
Продължават огледите на специалистите, след като снощи към 19.40 ч. избухна площадка с боеприпаси край карловското село Иганово. В момента на инцидента на смяна са били двама пазачи, които са невредими. Канонадата е продължила близо час, хората от селото бяха много изплашени и панически се евакуираха. Очевидци разказаха, че небето се е осветило като заря. Огнените кълба се виждали от Калофер и Розино, за щастие няма жертви и пострадали. РИОСВ-Пловдив изпрати техника и замериха въздуха, резултатите показват, че няма опасност за населението.
Към мястото на инцидента веднага бяха изпратени линейки и пожарни, като се изчакваше взривовете да спрат, което стана около 22 ч. Оттогава до тази сутрин не е имало нито един взрив.
Хората вече се успокоиха се върнаха по домовете си.
Снощи на мястото на взривовете пристигнаха министрите на икономиката – Божидар Лукарски и военният – Николай Ненчев. Лукарски съобщи, че взривът е възникнал в склад, в който се съхраняват боеприпаси. „Там няма производствена дейност, няма и работници. Причините за взрива тепърва ще бъдат установявани от експертите, поясни Лукарски снощи, като уточни, че технологичното време преди те да могат да влязат в склада е 24 часа. Той призова да се изчака тяхното становище и да не се правят хипотези. Принципал на предприятието е Министерството на икономиката.
E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене