Вестник ГРАДЪТ пита главната счетоводителка на Напоителни системи – Гоце Делчев, Капка Иванова: Къде е краденият дървен материал от базата на предприятието в Баничан?

12

Госпожо Иванова, случаен ли е фактът, че във времето, когато материалът е „изчезнал“, Вие ремонтирахте с дървен материал покрива си и си направихте луксозно барбекю в градината?

Лили ЦВЕТКОВА

Няма политическа партия, драги читателю, която да не е яхнала вълната на популизма и да не се е облагодетелствала от властта. Богатствата на държавата ни се разграбват както от мастити политици и бизнесмени, така и от дребни  чиновници, които се облагодетелстват максимално от политическите си назначения. Краде се на едро, краде се и кокошкарски, а понятията дълг пред обществото, чест и достойнство са някакви отвлечени понятия.
В няколко публикации колегите от вестник „Топ Преса” показаха на обществеността и на своите читатели поредната държавна далавера, която се разиграва в „Напоителни системи” Гоце Делчев. Скандалът е за дървен материал, който предприятието е добило. Официално в „Напоителни системи” е трябвало да влязат 480 кубика дървесина, но дефакто в предприятието влизат едва 30 куб. м тополови талпи и 40 куб. м дърва, и това е потвърдено от ревизора Иван Кайнакчиев пред медията, който разследва случая. Къде е разликата, можем само да гадаем.31

2Когато е извършвана поголовната незаконна сеч в базата на „Напоителни системи“, къщата на Капка Иванова – Клизмова, е облагородена с нов ремонт на покрив с чисто нов дървен материал, а в двора е построено луксозно дървено барбекю поне 40 кв. м. от чисто дърво. Това на какво ви прилича?

70

Главните заподозрени за тази измама са главната счетоводителка на предприятието Капка Иванова и шофьорът Ибраим Черкез! Но нека не се заблуждаваме, те са просто бушоните, които ще изгърмят, ако прокуратура и следствие свършат задълженията си съвестно. Те са просто „ машата”, която вади горещите кестени от огъня. Над тях е разтворен удобният чадър на добилия напоследък скандална известност депутат Алиосман Имамов. Така поне се говори и се пише по форумите в интернет.

Ние като медия сме взели присърце задачата си да бъдем коректив на болното и пълно с недъзи българско общество и когато покажем язвите и пороците, се вдига вой до небесата. Свикнали сме да ни хулят и петнят, защото знаем манталитета български. Тук никой не е склонен да признае вината си, да се извини на обществото, да подаде оставка за неморалните си действия и да понесе с достойнство санкциите на закона.
Но на чак толкова първосигнално поведение не бяхме ставали свидетели. Г-жа Капка Иванова, главната счетоводителка на „Напоителни системи“ – Гоце Делчев, заплашва, кълне и ругае из улиците на град Гоце Делчев роднини и близки на наши репортери заради разследването на вестник Топ Преса. Културата на госпожата няма да коментираме, самата тя направи „добра” презентация на какво ниво е. Ще й кажем само, че високият тон и ругатните не са средство за убеждение. Напротив, с езика и тона, който държи, тя олеква и няма тежест. И странно защо, вместо да извади доказателства за своята невинност, г-жа Иванова се държи като зарзаватчийка на кооперативен пазар?
С арогантното си поведение тази „дама” няма да се оневини, нито да докаже, че
незаконните й действия са довели до значителни загуби за държавата, а значителни печалби са преминали в ръцете й. В редакцията ни се съхраняват снимки на ремонтирания покрив на дома на г-жа Иванова, както и на луксозното дървено барбекю в градината й. Ремонтът на покрива и строежа на барбекюто са извършени точно по времето на изчезването на дървения материал от предприятието. Това случайно ли е?
За жалост, драги читателю, страната ни се е превърнала във враждебна среда за почтения бизнес. И рай за корупцията и престъпността. Конкретните имена на тези, които се възползват от мътните води, за да ни крадат, нямат голямо значение, дали е Капка, Иван, или Ибрахим не е толкова важно, защото ако не са те, средата ще си намери други подобни на тяхно място. Те също няма да съжаляват за престъпленията си, ще съжаляват за това, че са разкрити…
Но ние няма да се откажем да ги разкриваме и да ги сочим с пръст! А Вие?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене