БОЛНИЦА ПУЛС – БЛАГОЕВГРАД ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ БЪБРЕЧЕН ДЕН, МЕДИЦИ И ПАЦИЕНТИ ИЗПИХА ПО ЧАША ВОДА

_thumb (2)

За първи път в областния център на Пиринско – Благоевград, днес се отбеляза с мероприятие Световният бъбречен ден, който тази година се чества под мотото „Да започнем деня с чаша вода“. Лекари, медицински сестри, служители и пациенти от водещата болница в Югозападна България – МБАЛ ПУЛС – Благоевград, излязоха заедно днес сутринта пред входа на лечебното заведение и подкрепиха инициативата на Световната бъбречна организация, като изпиха по чаша вода. С този символичен жест болница ПУЛС – Благоевград се присъедини към милионите хора по света, отбелязващи Деня на бъбрека.
На посетителите в болницата вчера бе раздадена по бутилка минерална вода с покана да започват деня си с чаша вода след  ставане.

„С тази инициатива искаме да повишим здравната култура по един по-нестандартен начин, ние правим достояние на обществеността, че едно от златните правила за здрави бъбреци е адекватният прием на течности – вода, сокове, чай”, каза нефрологът с 28-годишен професионален опит в Пиринско д-р Таня Янева. „Грижата за здравето е в нашите ръце, бъбреците са жизненоважни органи, грижете се за тях”, апелира специалистката.

Световният бъбречен ден тази година в нашата страна се отбелязва за десета поредна година, а призивът е „Бъбрекът, здраве за всички“.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене