Две екологични организации подкрепиха искането на Банско за втора кабинкова линия

Банско-лифт

Политически клуб „Екогласност” и Партия на зелените заявиха публично, че застават зад исканията на кмета на Община Банско Георги Икономов за бързо разрешаване на въпроса с изграждането на Втора кабинкова линия в ски зона Банско, както и на допълнителни спортни съоръжения. Със своите декларации природозащитните организации заявяват безрезервна подкрепа за намирането на икономически решения, които да развиват бизнеса и да се ангажират адекватно с проблемите по опазването на природата и стриктното спазване на законодателството в областта на опазването на околната среда.

 „…не можем да останем безразлични към тенденциозното компрометиране на центъра за ски туризъм в нашата страна, какъвто безспорно е Банско. Доказателство за това е продължаващата кампания против строителството на втората кабинкова линия под благородния претекст, че се брани природата в Национален парк „Пирин”. Без всякакво съмнение, напрежението около Банско се нагнетява от лица, самоообявили се за единственото и значимо лице на екологичната общност в България и наричащи себе си „зелени”. Това са същите лица, които до скоро бяха приватизирали Висшия експертен съвет към Министерството на околната среда и водите и си разпределяха проекти по правила, които самите бяха разработили и приели” заявява в своето отворено писмо инж. Емил Георгиев, председател на Политически клуб „Екогласност”.

 „Благодаря за оказаната обществена подкрепа от страна на Политически клуб „Екогласност” и Партията на зелените. Това ще даде възможност на обществеността да разбере, че природозащитните организации и експерти в България не защитават крайните позиции на няколкото изявяващи се в медийното пространство „зелени” субекта. Аз съм уверен в правотата на исканията си за балансирано решение на въпроса с изграждането на допълнителни спортни съоръжения в Пирин, а и в останалите планините в страната. Вярвам, че обществото и правителството ще стигнат до същото заключение” коментира декларациите Икономов.

Партия на зелените

Писмо за подкрепа - Екогласност

Писмо за подкрепа Екогласност-2

Писмо за подкрепа - Екогласност 3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене