ВиК – Благоевград отговаря на политически провокации и внушения!!!

ВиК - БлагоевградВъв връзка с публикации в медиите и отправени към нас въпроси

Отговор

 От ръководството на  “Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград:

 

Категорично заявяваме,че политическа чистка в дружеството няма! Допускаме обаче, че има политически внушения за такава, или пък преследване на лични интереси.

 

Какви са фактите?

 

Съгласно договора за управление на дружеството Управителят е длъжен да определя вътрешната производствена и управленска структура на дружеството, съобразно визията си за управление.

 

Ръководството на В и К направи оценка на ефективността на всяко работно място, включително и на служителите с управленски компетентности и отговорности. От 541 човека, работещи във “Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград, към момента са освободени 9 служители – неефективен помощен административен  персонал. Нито един ръководител на звено или отдел не е освободен от длъжност.

 

Желаем да успокоим обществеността, че Изпитвателна лаборатория за питейни води се ръководи компетентно. ИЛПВ има сертификат за акредитация, валиден до 29 май 2018 година. Нещо повече, само преди няколко дни успешно приключи първият планов надзор, извършен от Изпълнителна агенция “Българска служба за акредитация”, който констатира, че в лабораторията се работи съгласно  изискванията  на стандарт БДС EN ISO/IEC 17025:2006

 

Проблеми с обеззаразяването на питейни води не е имало. Процесът по обеззаразяване във всички населени места на обособената територия е непрекъснат и  подлежи на постоянен контрол. По повод отстранена голяма авария на основен водопровод в община Гърмен в началото на месец февруари, по предписание на РЗИ-Благоевград са взети две проби на водата. Отклонения от показателите не са констатирани.

 

При.допълнителни въпроси и интерес каним представители на гражданско сдружение ЕКИП на среща с ръководството на В и К

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене