Художникът Светлин Абаджиев гостува на община Струмяни с изложба „Пролет”

вфсдгсдфгфдс

На 9 март, когато община Струмяни подарява на дамите  и техните семейства новата постановка на ДТ”Никола Вапцаров” – Милионерът, художникът Светлин Абаджиев ще представи своето усещане за пролет.

Изложбата „Пролет” на Светлин Абаджиев е първа авторска изложба на художника за територията на община Струмяни. Тя ще бъде открита на 9 март 2015 г. и е инициирана по проекта за съвременно изкуство в динамична среда „100% България – докосни изкуството!” на Арт Виза България, който представя на фокус български творци с ярка визия за случващото се около нас. Сцена на изложбите в проекта са общините с прилежащите им сценични пространства, които дават рамо на българското изкуство да бъде видяно и показано в месечни пътуващи изложби и отворени артателиета, за гражданите и гостите на съответните населени места. 12 са реализираните изложби от старта на проекта през ноември 2014 г. до момента. Показани са над 150 картини, откупени са 10 прекрасни творби, 3 от които в чужбина. В арттура се включиха и емблематични имена за българското изкуство като акад. Никола Манев, който повече от 50 години живее в столицата на Франция – Париж, както и Румен Саздов, който вече 26 години прославя името на кюстендилската школа в Прага, Чехия.

В поредицата с пътуващи уникални експозиции като първа изложба в община Струмяни през март влиза и един от атрактивните съвременни творци – най-новият доктор по културология от Югозападния университет в Благоевград – живописецът д-р Светлин Абаджиев. В колекцията от изложби зад гърба той има сериозен актив от родни и международни участия в изложби, пленери, научни конференции и форуми посветени на  съвременното изкуство.

Изложба „Пролет”, която ще представи пред публиката в Струмяни на 9 март 2015 г. включва 20 картини – реалистична и абстрактна живопис и послания за топлина, хармония и любов.

Място на събитието: НЧ „Братя Миладинови”, с. Микрево, община Струмяни

Откриване: 17:30 часа

Добре дошли!

 вдвцжж

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене