Първокласник поде кампания „Не на насилието!“

VI СОУ „Иван Вазов“ и Топ Преса подкрепиха идеята на 7 годишния Гого – Георги Байрактарски

Arabadjiev_Gogo

Kampania_GogoГого – Георги Байрактарски, който работи от няколко години с Photoshop изработил логото на кампания „Не на насилието!“. На картинката е изобразено ученик блъскащ свой връстник, чиито учебници падат на земята. Гого добавил и текста: “Аз уважавам другите и искам да бъда уважаван”. Отишъл в офиса на баща си и го помолил да изпринти по едно за всичките си съученици. Идеята му е да ги ламинира и да се закачат, като значки на реверите. 7 годишния Гого е един от отличниците на първи “Б” клас с класен ръководител г-жа Елена Николова. Днес той се срещна с директорът на VI СОУ „Иван Вазов” г-н Арабаджиев, за да му сподели идеята си. Директора не само харесал, но и одобрил идеята. Г-н Арабаджиев разпоредил да бъдат отпечатани същите значки за всички първокласници.

Arabadjiev_Gogo-2

Ето какво  сподели г-н Арабаджиев за Топ Преса:

– Аз се радвам, че Гого е решил комуникацията с приятелчетата да стане по този образен начин. Текста е много хубав, картинките са страхотни. Те идват от  въображението на тези хубави и чисти деца, върху които рисуваме ние учителите, родителите, улицата и така на татък. Явно, че нещо е провокирало това дете, за да напише точно  този текст: “Аз  уважавам  другите и  искам  да  бъда  уважаван” нещо крайно необходимо в по-доброто общуване, между хората, което е задължително в трудното време в което живеем  и в което растат нашите деца. Положително е това, че Гого е решил по този начин да отнесе своето отношение   към себеподобните си в този смисъл. Така както го е предал в образ. Идеята му е много добра и ще настоявам всички класни ръководители да запознаят учениците с тези силни думи, които Гого е успял да измисли  в душата си.  Призовавам тази кампания да бъде подета и от другите деца на Благоевград, защото са тъжни погледите на тези деца. Тези деца са уморени от тежките новини които са около тях, а те си искат да има радост, да има слънчице в погледите на всеки.    

Попитахме и Георги какво го е провокирало да стартира тази кампания

– Провокира ме това, че всеки ден виждам деца мои връстници който се бият ритат и плюят, обиждат се и се псуват. Това не се случва само в училище, но и по детските площадки, което е жалко. В крайна сметка ние  сме деца и трябва да си играем, а в училище да учим. Не е честно по силните да се закачат и да се подиграват на по- кротките деца. Мисля, че между нас съучениците трябва да има  взаимно уважение.             

I B _Klas-Blagoevgrad

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене