С „Биг Брадър“ затягат дисциплината в училището в Рибново

main_b

32 камери за видеонаблюдение следят за дисциплината в СОУ „Йордан Йовков“ в гърменското село Рибново.

Техниката е монтирана на възлови места – пред входа на училищната сграда, в коридорите, учителската стая, помещението за охрана.

Камери има и във всичките 23 класни стаи.

„Първоначално в училището имаше пет видеокамери, миналата година монтирахме 16, а преди две седмици още 16. Направена е и връзка с Полицейския участък в Гърмен и РУП – Гоце Делчев, където униформените ще имат пълна картина от училището, при това в реално време. Така ще могат да реагират своевременно и при най-малкия проблем“, коментира пред ИНФОМРЕЖА директорът на СОУ „Йордан Йовков“ Светослав Беков.

От кабинета си той също ще може да наблюдава преподавателите и възпитаниците на школото, както и самия учебен процес.

Според Беков по този начин се опазва имуществото в училището, а и се контролира поведението на учениците и учителите.

„Досега често се случваше децата да рисуват по стените или да чупят брави, а след монтирането на новите устройства всички се съобразяват“, допълни той.

Оборудването струва 2 795 лв., като парите са заделени от делегирания бюджет на учебното заведение.

Камерите са купени от фирмата на местния бизнесмен Джемал Иса, който е собственик и на един от най-големите магазини в Рибново.

„Сумата не е голяма, така че не се наложи да обявяваме обществена поръчка“, поясни Светослав Беков.

Така училището се оказа със засилени мерки за сигурност – с монтирана СОТ система, жива охрана, а отскоро и с цели 32 камери за видеонаблюдение. Това провокира коментари сред работещите в школото и родителите, според които директорът Беков въвежда „Биг Брадър“, за да държи всички под зоркото си око.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене