Дарик: Евродепутат и жени от ГЕРБ наградиха най- добрите от кушията в Блажиево

photo_verybig_1401866

Евродепутатът Андрей Новаков, Михаела Крумова и Мая Станойкова от ГЕРБ-Кюстендил наградиха победителите при конните надбягвания в с. Блажиево за Тодоровден.
И тази година общинското ръководството на ГЕРБ- Бобошево бе осигурило парични награди и купи за победителите. Гергана Виделова, общински съветник от ГЕРБ в местния парламент, връчи паричните награди на първите трима – Димитър Стефанов, Атанас Орозов и Венцислав Георгиев.

Кметът на селото Пламен Славов също бе осигурил награден фонд за състезателите. Купата на спечелилия първото място Димитър Стефанов връчи евродепутатът Андрей Новаков. Новаков му пожела да има сили и догодина отново да се пребори за нея. Михаела Крумова награди втория – Атанас Орозов, а Мая Станойкова връчи купата на другия класирал се в тройката – Венцислав Георгиев.


Единствено в село Блажиево от община Бобошево се е запазил старият български обичай, на Тодоровден да се организират конни надбягвания. Десетки гости и местни жители се включиха в празника и изгледаха състезанието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене