Скандалът с поругаването на Районното мюфтийство в Гоце Делчев стигна и до НС

Скандалът с обругаването сградата на Районното мюфтийство в Гоце Делчев влезе и в българския парламент. Алиосман Имамов връчи протестна декларация на министъра на МВР Веселин Вучков и поска лично той да контролира разследването срещу извършителите на вандалският акт
Днес на заседанието на Народното събрание по време на парламентарен контрол заместник-председателят на  ДПС уведоми депутатите и българските граждани за поредната проява на вандалщина и посегателство на сградата на Районното мюфтийство в Гоце Делчев, което преди дни осъмна с обидни думи и свастики.
Алиосман Имамов призова министър Вучков лично да проследи разследването на случая, за да не се стигне до неглижиране на проблема. Той бе категоричен, че не приема квалифицирането на поредния вандалски акт като хулиганска проява, защото той не е такъв.
Преди известно време с подобни свастики осъмна и Районното мюфтийство в Благоевград, поругани са и десетки молитвени храмове, както и старата джамия в Гоце Делчев, което вече ни най-малко изглежда хулиганска проява, категоричен бе Имамов.
 Днес от 15 часа по този повод  в Гоце Делчев се очаква мюсюлмани и християни да излязат на мирен протест, за да изразят своето недоволство  от случващото се. От РУП-Гоце Делчев съобщиха, че се работи усилено за установяването на извършителите, както и това, че в хода на работата се извършват разследващи мероприятия и разпити на заподозрени лица.
Очакванията са започналото разследване да даде резултат и вандалите да бъдат установени и разобличени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене