Димитър Макриев облече унгарска фланелка

димитър макриев

Роденият в Гоце Дел­чев Димитър Макриев покори още една дър­жава в своята кариера. Той вече е играч на ун­гарския Печ. 31-годиш­ният нападател, кой­то през есента изигра 2 мача с хонконгския „Саут Чайна“, премина медицински прегледи, след което се обвърза с клуба от Маджарско и бе представен официално като ново попъл­нение. Тимът на Печ в момента е последен с 13 т. в унгарската ОТБ Банк лига, но само на 3 точки от спасителното 14-о място, където в мо­мента е друг известен унгарски отбор – Дунайварош. От ноември начело на Печ е хърват­ската легенда Роберт Ярни, който е първият чуждестранен треньор на тима в 65-годишната му история.

Вестник „Немзети спорт“ припомни, че кариерата на Димитър Макриев е доста бога­та. На 18 години той отиде в Интер, а после игра в Словения, Из­раел, Украйна, Полша, Русия, Швейцария и Франция. Изпълнител­ният директор Йон Гьори изрази увереност, че роденият в Гоце Делчев

нападател ще помогне на новия си отбор да се измъкне от дъното и да се спаси от изпада­не във второто ниво на местния футбол. „Бъл­гаринът е един класен играч, който може да бъде много полезен на нашия отбор, чиито амбиции са да се съх­раним в първа лига. Няма да бъде лесно, но ние вярваме, че ще ус­пеем „, каза той. Първи избор на Печ в атака бил черногорският на­ционал Андрея Делибашич, но той поискал много пари, над тавана за заплати, определен от боса Десьо Мати. В Печ има още трима хър­вати, канадски защит­ник, нигерийски халф и черногорския вратар Вукашин Полекшич, който през 2010-та бе наказан от УЕФА за уредени мачове с екипа на Дебрецен.

Официалният дебют на Димитър Макриев за новия му клуб ще бъде тази събота, кога­то, както в България, се подновява и унгарското първенство. Стартът ще бъде като гост срещу един от големите мест­ни клубове – Уйпещ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене