Директорът на училище „П. Берон“ в гоцеделчевското село Лъжница С. Чешлиев псува и бие ученици, държи се непристойно, заключва кабинетите, училището се руши

_thumb

В инспектората има жалба срещу него от родители на ученик, който е удрян и обиждан от директора

Спешно писмо до struma.com изпратиха родители на ученици в училище „Петър Берон“ в гоцеделчевското село Лъжница, в писмото се твърди,че директорът на училището Славей Чешлиев, който преподава математика се държи непристойно, преди дни се стигнало до зверски обиди и псувни, отправени към ученици от 5-ти клас на училището: „Писали сме жалби до РИО Благоевград, но никой не ни обръща внимание.

Когато и да потърсим директора след 13.30, той никога не е на работното си място. Държи се арогантно и непристойно. Стигна се до там, че преди дни обижда и псува учениците от 5-ти клас, на които преподава СИП Математика. Може ли един такъв човек да е директор на училище?“, пишат още родителите. Веднага след като получихме сигнала, направихме проверка в РИО Благоевград. Оказа се, че това е поредната жалба на родители срещу директора на училището в Лъжница. През есента на миналата година в инспектората е депозирана официална жалба от родители, чието дете е било ударено от директора и зверски обиждано. Незазабавно тогавашният шеф на РИО Огнян Соколов е разпоредил проверка, но Чешлиев излязъл в продължителен отпуск и така е възпрепятствана проверката, след смяната на властта, той отново се явил на работното си място, разказват от инспектората.

В депозираната жалба до инспектората се описват още куп „прегрешения“ на Чешлиев, като например, заключвал кабинетите с компютри, не бил на работното си място, за да се докладват проблеми, лоша материална база, за която той като директор не прави нищо. Директорът Чешлиев си позволява подобно поведение в ръководеното от него училище, разчитайки на партийна подкрепа, твърдят от инспектората в Благоевград.

Родителите твърдят, че въпреки жалбата им, никой не им обръща внимание. Обръщаме се към инспектората в Благоевград с молба спешно да се сезират за действията на Чешлиев и да бъде изпратена проверка. Когато става въпрос за възпитание на поколението, на децата ни, партиите не трябва да се месят и да защитават подобно поведение на училищен шеф. И ако на родителите „никой не обръща“ внимание, то ние няма да спрем да следим какво ще се случва в училището в село Лъжница и дали директорът С. Чешлиев ще бъде порицан за действията си. Очакваме реакцията на РИО Благоевград. Дори и в момента да нямат официална жалба да направят проверка по старата. Ще съобщим какво ще направят от РИО инспектората, а г-н Чешлиев да си стои на работното място и да промени отношението си към учениците, защото е публична личност, чиято работа ние ще продължаваме да следим. Ако има и други родители, възмутени от действията на школския директор, моля пишете ни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене