Знакови и важни за хората чешми ще бъдат възстановени и обновени от ВиК-Благоевград по повод Световния ден на водата

109203-cheshma-vik

И тази година Световният ден на водата, 22 март, ще бъде отбелязан в рамките на инициативата “ Международен воден мост-2015”. По този повод Българската асоциация по водите и неправителствените организации “Аз обичам водата” организират национален фотоконкурс “Чешмите на България”. Темата на конкурса цели да обедини фотографии на прелестните чешми в България, изваяни назад във времето или в наши дни. Чешми, които са обновявани или премествани от едно място на друго. Пресъхвали са и после пак са започвали да даряват вода…

Това вдъхнови нашата инициатива за Световния ден на водата – да възстановим и обновим знакови чешми на територията на нашите три регионални поделения със собствени сили и средства. Вече сме набелязали някои от тях, които не само имат нужда от ремонт и облагородяване, но са и любими места за местното население.

Ще разберем кои са любимите чешми на хората и къде е възможно те да бъдат възстановени, ще съберем най-интересните истории на чешмите в нашия район и така ще ги опазим от забрава.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене