Без категория

ПП ГЕРБ – Благоевград почете 142 години от рождението на Гоце Делчев

герб благоевград

Областният координатор на ПП ГЕРБ за Благоевградска област и народен представител Даниела Савеклиева, кметът на община Благоевград Атанас Камбитов /ГЕРБ/, общинският координатор на партията Йордан Андонов, общински съветници и членове на ГЕРБ положиха цветя пред паметника на Гоце Делчев по повод 142 години от рождението на революционера. Церемонията по отбелязването на годишнината на националния герой бе организирана от Община Благоевград.
На днешния ден, преди 142 години, в Кукуш e роден един от най-значимите български революционери – Гоце Делчев. Възпитан в духа на родолюбие, патриотизъм и уважение на семейните ценности, той остава в историята като най-значимата фигура в борбата за освобождението на българските земи, оставени под турско робство след Берлинския конгрес. Гоце Делчев е основател, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, изработва техните програми и устави.
Най-близките му съратници са Дамян Груев, Гьорче Петров и Пейо Яворов. Думите на войводата „ Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование между народите” носят своето пророческо послание и в наши дни.

герб-благоевград 1

герб-благоевград-2

герб-благоевград 3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене