Нападателят Георги Петров подписа с „Глифада“

georgi_petrov

Нападателят Георги Петров няма да играе за „Пирин“ (Гоце Дел­чев), съобщиха от ръ­ководството на зелено- белите. Футболистът е уведомил клуба, че е подписал с гръцкия „Глифада“ в едно …от предградията на столи­цата Атина. Според кон­тракта нашенецът ще рита за новия си отбор 6 месеца, като е пред­видена и традиционна- та за подобна ситуация опция за удължаване с още една година. В със-“ тава на треторазредния тим ексфугболистът на гоцеделчевци ще рита с още един българин – Боян Илиев, играл за „Спартак“ (Варна), „Нафтекс“, „Левски“ и „Локомотив“ (Плов­див), който вече някол­ко години се подвизава по терените на долните дивизии на юг от ГКПП „Кулата“. Георги Петров дори вече изигра един мач за своя тим срещу „Крусанос” на о-в Крит. Тогава гой влезе като резерва в 56-та мин. и в средата на втората част натресе гредата зад про­тивниковия вратар. Ма­чът завърши 2:1 за тима на двамата българи, което бе важен успех, след като „Глифада“ е във втората половина на таблицата и със спе­челените 3 точки, вече гледа малко по-уверено в бъдещето.

За бившия футболист на „Пирин” ГД това е първият му чуждестра­нен отбор, след като на­прави дебют в професи­оналния футбол именно в Гоце Делчев. С екипа на „Пирин“ той спечели майсторска промоция и две години бе част от селекцията на неврокопчани в „А“ група. След смяната на ръковод­ството и обявяването на по-малък бюджет 185- сантиметровият напада­тел напусна и замина за Пловдив. В крайна смет­ка снажният нападател се озова в „Гигант“ (Съ­единение), където игра и през есента заедно е друг футболист, играл при зелено белите – Иван Стоянов. В началото на зимата обаче здравеня­кът се завърна на Град­ския стадион и започна подготовка с „Пирин“, но неговият мениджър бързо го привика сед­мица по-късно в южна- та ни съседка, където го прати на проби именно в „Глифада“. Там в про­дължение на 2 седмици, преценяваха качествата на българското острие преди да го вземат и уре­дят окончателно всички документи.

„Доволен съм от при­ема ми в новия отбор. „Глифада“ не е „Олимпиакос“ или „Панатинайкос“, но тук сс ра­боти професионално. Всичко около мен е ОК и вече ми остава да до­казвам мястото си в клу­ба, пък след това идват и другите предизвика­телства. Сега искам да си пожелая да съм здрав и да мога да защитя до­верието, което ми се възлага. За момента има добри отзиви за играта ми, надявам се така да бъде и в бъдеще,“ ко­ментира Георги Петров от Глифада.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене