Свържете се с нас

Култура

Благоевградски Младежки Театър навършва 5 години

Публикувано

на

Топ Преса честити рождения ден на Благоевградски Младежки Театър!
Приятели, пожелаваме ви много здраве и препълнени зали!

5_Godini_BMT

,,Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите”!!!
Днес, Благоевградски Младежки Театър навърши 5 години от създаването си!!! Благодарим на всички хора – СЪМИШЛЕНИЦИ НА ТЕАТЪРА, за вярата, за доверието, за любовта, за подкрепата и усилията да се създаде и отгледа такава мечта!!! Поклон пред Вас!!!

Сподели Бранимир Митов

Бранимир Митов – основател и художествен ръководител на Благоевградски Младежки Театър. Завършил е актьорско майсторство при проф. Енчо Халачев. Негов асистент в спектакъла „Сцени от брачният живот“ от Ингмар Бергман на сцената на Драматичен Театър „Стефан Киров“ – Сливен.

Автор на филма „Полетът на орела“.

Режисьор на: „Предложение“ и „Мечка“ от А.П.Чехов ,“Юнаци с умни калпаци“ от Никола Русев и „Лотарията на живота“ по А.П.Чехов

5_Godini_BMT-4

Страхотно парти спретна Бранимир Митов – Брано и чаровната му приятелка Пролет Трифонова по случай 5 годишния юбилей на Благоевградски Младежки Театър. Изненадващо се появиха легендата на българската популярна музика – Ваня Костова, синът и Боян Михайлов и гайдарджията на ансамбъл “Филип Кутев” – Костадин Атанасов… Партито се проведе в ресторанта на Университетски Център ”Бачиново”.

Топ Преса е единствената медия която има видео кадри от празненството!

5_Godini_BMT-3
5_Godini_BMT-5
5_Godini_BMT-7 5_Godini_BMT-6

И защото все пак сме таблоид не можем да пропуснем „жълтичкото“…
Боян Михайлов си хареса чаровната колежка от новинарска агенция E79, след като я покани четири пъти на танц, червенокосата Павлина Димитрова махна своя журналистически баджи се хвана на хорото…

5_Godini_BMT-2
5_Godini_BMT-8

Очаквайте и видео от партито!

коментара

Култура

Музеен урок по родолюбие, проведоха вчера в Гоце Делчев

Публикувано

на

Вчера, в късния следобед, Общински исторически музей в Гоце Делчев организира провеждането на музеен урок по родолюбие, посветен на 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски. В събитието се включиха ученици от основни и средни училища в града, както и ученически клубове по история. Участниците в урока представиха живота и делото на Апостола и дискутираха на тема „Заветите на Левски и наследството, което ни е оставил“.

Целта на този нестандартен за учениците урок бе, да изразят собствените си изводи за това, как разбират заветите на Левски и как ние, съвременните българи трябва да ги тълкуваме. Темата на урока бе подбрана така, че да провокира у учениците познания извън учебния материал по история.

„Левски е познат на всички нас. Апостола е най-съвършения синтез на мисъл и воля, на живот и дело. За това у него няма колебание, няма раздвоение“, каза Златка Симеонова, служител в общинския исторически музей в Гоце Делчев, организатор на събитието.

коментара

Продължете с четенето

Култура

Лъвовете от Трето ОУ скачаха геройски в деня на отбелязване на 146 години от обесването на великия Васил Иванов Кунчев

Публикувано

на

Ученици и учители от Трето ОУ отбелязаха 146 години от героичната гибел на Апостола на свободата със състезание „Лъвски скок“ и кратка литературна програма.

Ученици от V клас рецитираха стихотворения, а малките певци от „Вокална група“, под ръководството на своя ръководител г-жа Узунова, изпяха красиви български песни, посветени на Васил Левски.

След емоционалната програма се проведе и състезанието „Лъвски скок“, което е традиционен за Трето ОУ „Братя Миладинови“ и се провежда вече три десетилетия.

Кът със снимки, портрет и мисли на идеолога на българската национална революция, разказаха за живота и дейността на Васил Иванов Кунчев, а 6-метровият български трибагреник засили още повече патриотичното чувство на всички присъстващи.

По четирима представители от всички класове (две момчета и две момичета от I – VII клас), скочили най-много в предварителните серии, премериха сили и постигнаха завидни резултати.

След оспорвана надпревара, с бурната подкрепа от всички ученици, бяха отличени най-добрите участници в състезанието. Те бяха наградени с медали от г-н Каракиев – начален учител.

На мероприятието присъстваха и много родители, и гости на иновативното Трето ОУ.

Организатори бяха: Комисията по ритуализация и Спортна комисия към Трето ОУ.

Списък на медалистите:

КЛАСИРАНЕ – МОМЧЕТА

I – IV КЛАС

I място – Георги Главчев – IV а (2,00 м)

II място – Ерик Колджиев – IV а

III място – Юлиан Стефанов – IV б

V – VII КЛАС

I място – Иван Занев – VII а (2,40 м)

II място – Рикардо Сепетчиев – VII а

III място – Георги Шагов – VI б

КЛАСИРАНЕ – МОМИЧЕТА

I – IV КЛАС

I място – Мария Дюлгерова – IV б (1,88 м)

II място – Ели Халачева – IV а

III място – Марина Зайкова – IV б

V – VII КЛАС

I място – Магдалена Петелова – VII а (2,15 м)

II място – Снежана Костадинова – VII б

III място – Лилия Малакова – VII б

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ