Банскалии организират протест за втори лифт в курорта

87058-BANSKO-PROTEST

Банскалии и туристи в курорта организират днес пореден протест с искане да бъде изграден втори кабинков лифт. Те ще блокират пътя на входа на Банско откъм Разлог в 17:00 часа, пише standartnews.com. Протестът е организиран от Инициативен комитет за развитие на ски зона Банско.

„Ще блокираме шосето, за да покажем на управляващите и на цяла България, че с банскалии шега не бива. Този път няма да отстъпим, защото на карта е поставено добруването и развитието на целия Пирински край. Имаме подкрепата и на общината. За нас е от изключително значение курортът ни да се развива. надяваме се, че правителството най-сетне ще прояви воля и ще реши казуса с изграждането на втори лифт“, заяви Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

 

Протестите се подновяват две години след последните бунтове в курортния град. Преди дни кметът на Банско Георги Икономов взе участие в среща на тема „Развитие на планинския туризъм“, която се състоя в София по инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Тогава той настоя да бъдат предприети спешни мерки за спасяването на зимния туризъм чрез бързото построяване на втори кабинков лифт в Банско, както и отдаването на концесия на ски-зоната в Добринище. Градоначалникът е категоричен, че равитието на планинските територии ще подобри регионалната икономика, възможностите за спорт и достъп до богатствата, които ни предоставя планината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене