Георги Кавазов от град Гоце Делчев: Кметът на село Добротино продаде моя нива, без да знам!

6

Пратих жалба на прокуратурата, те ме пратиха в съда! Търся справедливост: Нивата ми е продадена , някой е взел парите, а аз се чувствам измамен! С какви очи ще ме гледа сега банкерът Карамфилов, който ми каза „Сега е Вашият шанс, пилето Ви кацна на рамото.“, а накрая само лъжи и измами…

19

До изключително фрапан­тен случай се добра разслед­ващ екип на вестник „Гра­дът“, свързан с поредната чиновническа непочтеност. С нас се свърза Георги Кавазов от град Гоце Делчев, чиито корени са от неврокопското село Добротино. Поводът е масова кампания, случила се преди години за изкупуване земите на жителите на село­то от известна благоевград­ска фирма. „Преди години с мен и с много хора, които имат земи в селото, се свър­за кметът на селото Иван Караилиев, който ми предложи да продам част от земите си, намиращи над „Войнишката чешма“ в района на селото и на местността Иловицата на цена 0.6 лева за кв. м. Цена­та ми се видя добра и реших да продам. Стиснахме си ръ­цете отидохме в Гоце Делчев в един офис близо до съда, един човек ми брои парите и аз подписах документи. Години след това реших да обиколя и да си видя имо­тите в друг район на селото – местностите „Петрин дол“, „Яневичкото дере“ и „Хаджиевото“. С ужас установих че през една от нивите ми минава път. Реших да проверя кой е този наглец, който е направил път в моята нива, и установих в поземлена ко- мисия, че тази нива вече не е моя. Представи­тел на комиси­ята ми показа, че преди време аз съм продал нивата пред известен нота­риус в града на кмета на селото Иван Караилиев. Онемях от ужас. Държа да кажа, че това категорично не е вярно. Никога не съм прода­вал нивите си на местността местностите „Петрин дол“, „Яневичкото дере“ и „Хаджиевото“ и държа да се знае, че там ниви никога не са били из­купувани. Ниви се купуваха над „Войниш­ката чешма“ и на Иловицата, където благо­евградската фирма обещаваше да строи туристическо селище с вода от Израел. Как така? Аз дълго време бях по болни­ци, оперираха ме и през това време кметът се е възполз­вал и е взел имотите ми неправомерно. Пратих сигнал до прокуратурата, а оттам ми ка­заха да се обър­на към съда. Въртя се в кръг и никой не ми обръща внима­ние…“, изплака Георги Кавазов пред нашият репортерски диктофон.

1

Той настоява чрез на­шия вестник и трибу­ната, която имаме, да се направи очна став­ка между него и кмета на селото Караилиев. Държи да се заснеме на видео и да се гледа в реално време. Ние от вестник „Градът“ прие­маме това предизвика­телство и настояваме пред кмета на селото за бърза реакция. В проти­вен случай няма да ос­тавим нещата да стоят така. Дълго време гос­подин кметът е лъгал господин Кавазов, че ще му даде няколко ара от общинските земи под средния язовир, но уви – последно време се кри­ел от него и отказвал да си изпълни обещанието, дадено видимо да му запуши устата. Това ли е поведението на един кмет, питаме ние? Георги Кавазов предостави на вестник „Гра­дът“ куп документи като до­казателство на тези негови думи. На два от тях нещата изглеждат повече от страшни. Под личните документи на неговата майка, която е покойница от години, ясно се вижда един подпис, а на документите от поземлената комисия подписът е съвсем друг, а е описан, че е от съ­щата жена, която в годината на издаването на документа не е между живите. Това на какво ви прилича, уважаеми читатели? На фантастичен филм тип „Туин Пийкс“ или на изкривената бюрократична българ­ска ре­алност? Накрая ще за­вършим и с думите на известния добротински банкер Карамфилов, който дълго време агитирал такива като Кавазов да продават за 0.6 лева за кв. м защото, ви­дите ли, „сега им е кацнало птичето на рамото“. Срам за града си, срам за рода си.

3

Случаят продължава… Повече за реалното състояние на село Добротино, поднесено в художествен вид, четете на стр.7. Сълзите са излишни.

Действия трябват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене