Регионалният инспекторат обезглавен, Огнян Соколов си взе заповедта за напускане, реформаторите „мътят водата“ на ГЕРБ

_thumb

Предложението на ГЕРБ е Ивайло Златанов да оглави РИО, реформаторите издигат учителка от Струмяни

Началникът на Регионалният инспекторат по образованието Огнян Соколов вчера си взе заповедта за освобождаване от поста от министерството на образованието, научи Struma.com. Заповедта е за „напускане по взаимно съгласие“. Соколов не създава никакви проблеми на новите управляващи, до сега почти сигурно бе, че начело на РИО ще се върне Ивайло Златанов, обаче реформаторите се намесиха със своя кандидатура -учителка от Струмяни.

Така размътиха водата пред ГЕРБ и в понеделник, когато Соколов ще трябва да предаде ключа от кабинета си и да сдаде службата си не е ясно, кой ще влезе в кабинета му. Ивайло Златанов управляваше инспектората преди Соколов в предишното управление на ГЕРБ, а предложението на реформаторите дойде изненадващо, кандидатурата им, обаче не отговаря на изискването ръководителят на инспектората да бъда с експертен опит в управлението, което може и да създаде пречки в назначаването на техния човек.

Въпреки всичко и кандидатурата на ГЕРБ все още не е 100 % сигурна, така че не може да се каже кой в понеделник ще влезе в шефския кабинет. Реформаторите в лицето на Калоян Ханджийски се появиха и в МБАЛ Благоевград като арбитър между ГЕРБ и БСП, сега се бъркат и в инспектората. Предстои да видим какво ще се случи и в РИО Благоевград и кой ще победи в състезанието за назначаване на „свой човек „

П. Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене