Актуализацията на транспортна схема в Пиринско обсъдиха в Oбластна управа – Благоевград

областен-среща

Днес, 29 януари, в сградата на областна администрация Благоевград се проведе работна среща за актуализация на областната транспортна схема. На нея присъстваха областният управител Бисер Михайлов и заместникът му Асим Адемов, представители на превозвачите от областта, общините, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“/ДАИ/ и други.

108703-oblasten-sreshta-transportna-shema-04

Основна тема на разговорите бяха предстоящите промени в областната транспортна схема, касаещи общини, на които са изтекли договорите с фирмите превозвачи на пътници. На този етап единствено община Сатовча е внесла искане за промяна на Наредба № 2 от 2002 година за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници. Промяната, ако бъде утвърдена, касае изискването за 60 минутен диапазон между часовете на тръгване на автобусите по дадено направление да отпадне. Очакват се предложения и от други общини в област Благоевград. Събраните предложения ще бъдат обсъдени на още една работна среща и изпратени за съгласуване в Министерството на транспорта.

108704-oblasten-sreshta-transportna-shema-02

Постигнато беше съгласие между всички страни, участници в днешната работна среща, конфликтите за маршрутните разписания между съответните общини да се решават на съвместни срещи, след което предложенията да бъдат внесени при областния управител Бисер Михайлов за утвърждаване.

108705-oblasten-sreshta-transportna-shema-03

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене