Съветници и екскметове от ССД станаха лидери на СДС в Г. Делчев и Хаджидимово

георги аврамов

Настоящият общински съветник от ССД Георги Аврамов бе избран за лидер на СДС в Хаджидимово

Съветници и бивши кметове от ССД в Хаджидимово и Гоце Делчев окупираха общинските ръководства на СДС. Дългогодишният лидер на сините в Гоце Делчев Бойко Тодоров, който се прослави като човекът партия, е подал оставка и на негово място е избран строителният инженер Иван Душков.

На последните местни избори през 2011 г. Душков бе кандидат за общински съветник, но не успя да влезе. През далечната 2003 г. той направи първия си опит да влезе в политиката и местната власт, като тогава се яви на местния вот като кандидат за общински съветник от Гражданска коалиция за свободен и демократичен избор.

Сега след избора на Душков за лидер на СДС в Гоце Делчев, неговото име веднага изплува в публичното пространство като евентуален кандидат за кмет на предстоящите тази година местни избори.

В Хаджидимово също е имало изборно събрание. Членове на досегашното ръководство твърят, че то е било проведено без знанието и участието на председателя и пълномощник на СДС Кръстю Типов.

За председател на СДС в Хаджидимово е избран действащият в момента общински съветник от ССД Георги Аврамов, който е и бивш кмет на общината от същата партия през 2003 г.

За негов заместник присъстващите на така наречената нелегална сбирка са избрали бившия кмет на с. Копривлен Димитър Богатинов, който също е действащ общински съветник в местния парламент в Хаджидимово.

„Ако тези хора са решили честно и почтено отново да се върнат в СДС на бял кон след напускането си по времето, когато синята партия бе в немилост, защо трябваше да го правят през комина, а не дойдоха при нас през парадния вход. Единственото ни обяснение за тайните сбирки и избори са апетити за власт, обществени поръчки, партийни субсидии и други облаги, тъй като наближават местните избори и СДС има представители в този парламент“, коментират привърженици на синята идея от Гоце Делчев и Хаджидимово.

Според тях това, което се случвало в синята партия в двете общини, било дворцов преврат, и то от същите хора, които навремето са разбири структурите и са отишли в ССД. Те припомниха, че на последните парламентарни избори партията на Стефан Софиянски след конгреса си в Пловдив е решила да подкрепи формацията на Николай Бареков – ББЦ.

В новите структури на СДС както в Гоце Делчев, така и в Хаджидимово са привлечени освен членове на ССД, то и техните деца и децата на членове на КТ „Подкрепа“, които ще определят политиката на сините на местно ниво и ще бъдат канидидати за местни управници и общински съветници.

От Хаджидимово призоваха новоизбраните лидери на СДС, както и новоприетите членове в двете общински структури, публично да заявят, че напускат партията на Стефан Софиянски и стават членове на СДС.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене