Убиецът на Митьо Сърбина от Гоце Делчев застава пред съда

D:DCIM108MEDIAIMG_0295.JPG

Блокът, пред който се е разиграл инцидентът, завършил с фатален край за Димитър Ангелов /на малката снимка/. Апартаментът на Димитър Ангелов /на 4-и етаж най-вдясно.

Жестокото убийство на Митьо Сърбина от Гоце Делчев влиза в съда. На подсъдимата скаймека застава Костадин Гюргаков от гърменското село Огняново, който на 24 януари 2014 година, около 21.00 ч. преби до смърт 57-годишния Димитър Ангелов.
Според обвинението убийството е извършено с особена жестокост – счупване на черепа и размачкване на мозъка на пострадалия в следствие на нанесени силни удари по главата с метална тръба с дължина 60 см. и ширина 1.5 см. За престъплението, което е извършил, Гюргаков  може да получи присъда от 10 до 15  години лишаване от свобода.
Трагедията в гоцеделчевският квартал „Юг“ се разигра пред блок №8 .Тогава след пиянски запой, Гюргаков умъртви с метална тръба Димитър Ангелов, известен в района като Митьо Сърбина. Няколко часа по-късно убиецът бе задържан.
Аутопсията установи, че Ангелов е издъхнал от тежка черепно-мозъчна травма и размачкване на мозъка. При първоначалните разпити бе установено, че във фаталната вечер, преди престъплението Костадин Гюрков и Митьо пили в заведението „При бай Кръстьо Делибеев“ в Гоце Делчев. На излизане от кръчмата двамата се скарали. Малко по-късно Димитър Ангелов бе открит пред жилищния блок пребит до смърт. Още тогава бе установено от разследващите, чепрестъплението е извършено от мъжа от Огняново, който удрял по главата жертвата с метален прът.
В хода на досъдебното производство криминалисти откриха металния прът, с който е извършено престъплението. Тръбата бе  намерена изхвърлена в река Градска, близо до улица „Полковник Дрангов“. Извършителят сам  предал и дрехите, с които е бил облечен във фаталната вечер. Панталонът му е бил  изцапан  навсякъде с кръв. Установено бе още, че същата вечер Костадин Гюргаков  е бил много пиян. След като се разделили на тръгване от кръчмата, Митьо Сърбина се прибрал у дома. Малко по-късно той бил извикан от жилището си навън. Излязъл пред блока по пижама, за да се разбере с партньора си по чашка. Час по-късно той бе намерен безжизнен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене