Самостоятелна килия за бунтарят-затворник в Бобов дол

76266-zatvor-Bobov-dol

Стабилно е състоянието на затворника от Бобов дол, който вчера се опита да скочи от прозореца на помещението, където излежава своята присъда. 32-годишният Юлиян Павлов, осъден за за грабеж, е настанен в самостоятелна килия, за да няма контакт със затворници, за които твърди, че му оказват психически тормоз. Лишеният от свобода ще говори с психолог в опит да преодолее кризата, съобщава News 7.

Вчера в продължение на шест часа Юлиян Павлов стоя изправен върху перваза на прозорец на четириетажната сграда на затвора в Бобов дол, заплашвайки, че ще скочи заради лични мотиви.

За него опитът за самоубийство не е прецедент. Преди време е имал неуспешни опити да сложи край на живота си и в затвора във Враца.

„Той има известни отклонения. Аз не съм медицинско лице, не мога точно да ги диагностицирам в момента. За да го игнорираме от средата, той беше местен от един отряд в друг. Сега, след като има проблеми в този отряд, му предлагам да бъде свален в медицинския стационар, където има условия да бъде настанен сам до евентуално решаване на проблема му и произнасяне на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ във връзка с молбата му с превод за Централния софийски затвор“, казва директорът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене