Методи Андреев заподозря ДПС в подклаждане на ромски бунтове

Методи Андреев

Предсрочни избори могат да станат само чрез извънпарламентарни средства, смята депутатът на ГЕРБ

Предсрочни избори могат да се предизвикат само с извънпарламентарни средства. Ако ДПС иска та се стигне до това, ще трябва да използва етноса на българските цигани и да провокира ромски бунтове по повод например на незаконните постройки в гетата. Това каза в студиото на Нова телевизия Методи Андреев.

Депутатът от ГЕРБ съобщи, че на последните парламентарни избори около 120 000 български турци са подкрепили партията на Бойко Борисов, тъй като през последните години ДПС не е подобрило с нищо състоянието им въпреки участието във властта.

Според него, вече има сигнали за подобни действия от страна на хората на Лютви Местан – изпращани са емисари в ромските махали да подтикват към протести по повод на решението на здравния министър Петър Москов за Спешната помощ.

Андреев коментира и предложението на правителството за създаване на газов хъб на наша територия. „Отказът на Русия да приеме това означава, че с „Южен поток” са се преследвали само политически цели”, смята депутатът от ПГ на ГЕРБ.

Според него, трябва да се анализира новата роля на Турция за снабдяването на Европа с руски природен газ. „Държавата може да разреши проучвания за ресурсите ни от шистов газ, да знаем с какво разполагаме. Друг въпрос е кога да започне добив, трябва да видим безопасни технологии за това”, смята бившият СДС активист. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене