Уволниха началничката на пречиствателната станция за питейна вода в Сатовча

причиствателна станция сатовча

Кадрова рокада е направена преди дни в пречиствателната станция за питейна вода в Сатовча, която за кратко се  превърна в тема № 1 сред жителите на родопското село.

След няколко изненадващи проверки и установени нарушения, директорът на „ВиК“ – Благоевград инж. Росица Димитрова  е отстранила заемащата от дълги години длъжността Снежана Айвазова и на нейно място още същия ден заповед за назначаване е получила Росица Доспатлиева.

Преди да заеме длъжността Доспатлиева е работила като помощник-аптекар, а няколко дни след назначението й в пречиствателната станция тя трябва да излезе в отпуск по майчинство.

От водното дружество след констатираните груби нарушения са се заканили, че ще сменят целия ръководен състав на съоръжението в Сатовча.

Запознати с кадрова смяна коментираха, че за мястото на Снежана Айвазова отдавна се търсел подходящ заместник с необходимия ценз и опит. Сред няколкото молби, постъпили във „ВиК“ – Благоевград за заемане на поста, била и тази на Росица Доспатлиева.

Тя е завършила микробиология и кандидатурата й за длъжността се оказала най-подходяща. Така до завръщането на новоназначената шефка от майчинство пречиствателната станция за питейна вода в Сатовча ще се управлява от лаборантката Венелина Кьойбашиева, която е част от колектива на станцията.

Росица Доспатлиева и съпругът й са членове на ГЕРБ, а баща й – бивш активист на ДПС в село Фъргово.

Иначе от структурата на ГЕРБ в Сатовча отказаха да имат нещо общо с назначението на Доспатлиева, но не отрекоха, че след приемането й в партията на Бойко Борисов, името й било регистрирано в общинската банка с кадри като добър специалист с висше образование.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене