Безмилостна Пиронкова на полуфинал в Сидни

108312-pironkova

Цветана Пиронкова просто не може да спре да побеждава в Сидни. Шампионката от миналата година тръгна от квалификациите, а преди минути постигна шеста победа за шест дни след 6-4 6-1 над Барбора Захлавова Стрицова и вече е на полуфинал, пише tenniskafe.com. За Цвети е напълно възможно да се повтори сценарият от миналата година с полуфинал срещу Петра Квитова и мач за трофея с Анджелик Кербер. Българката за девети път е сред последните 4 на WTA турнир, като единственият ѝ финал е в Сидни.

Мачът не тръгна много добре за нашето момиче и след серия от непредизвикани грешки подари пробив на нула за 2-1 за чехкинята. След това обаче най-добрата ни тенисистка моментално направи рибрейк, също на нула. Нататък в играта на Захлова Стрицова, която е №25 в световната ранглиста, започна да се усеща все по-голяма нервност, тя даваше признаци на безпомощност на корта след уникален минаващ удар от бекхенд на Цвети, но въпреки това отрази 4 брейкпойнта, за да изравни до 3-3. И дори след това проби на нула. После пък Пиронкова направи нов рибрейк, отново на нула.

Въпреки че резултатът беше 4-4, това развитие тотално обезоръжи Захлавова Стрицова, която нижеше грешка след грешка до края на сета и Пиронкова я проби още веднъж, за да затвори сета с 6-4. На старта на втория Цвети се измъкна от още един брейкпойнт, а съперничката ѝ изкрещя към ложата си „просто не знам как да спечеля този мач“. Захлавова Стрицова на свой ред спаси точка за пробив, но при втората излезе отчаяно на мрежата и нашето момиче не пропусна шанса за 2-0.   

Вярна обаче на „логиката“ на двубоя, Захлавова Стрицова взе на нула подаването на Пиронкова, а Цвети продължи да е изключително стабилна на ретур и веднага направи рибрейк за 3-1. Нашето момиче усети, че държи мача в ръцете си и не спря да натиска, проби още веднъж за 5-1 и вдигна победоносно ръце за 6-4 6-1 след час и 35 минути.

С класирането си за полуфинал Пиронкова си осигури $35,455 от наградния фонд и 210 точки за световната ранглиста, с които в понеделник може да се завърне в Топ 50, а в спор за място на финала ще срещне Петра Квитова или Ярмила Гайдошова.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене