Автоджамбази обраха 5 коли на съседни улици в Благоевград за една нощ

108275-krajbi-blagoevgrad

Бум на кражбите от коли са регистрирали в нощта между 11 и 12 януари в ОД на МВР Благоевград. 5 автомобила, паркирани на съседни улици, са били разбити по идентичен начин и от тях са отмъкнати CD, GPS и таблети.

Три от кражбите са станали на улица „Орловица“, която е дълга едва 100-ина метра.

От „Фолксваген Голф“, паркиран на улицата са отмъкнати CD-DVD и таблет на приблизителна обща стойност около 150 лева. В автомобила е проникнато като е счупено малко задно стъкло.

От „Ситроен“ пък, паркиран на същата улица, са откраднати CD, GPS и касов апарат на приблизителна обща стойност около 600 лева. И в този автомобил е проникнато чрез разбиване на стъкло – този път предно ляво.

Отново на улица „Орловица“ и отново чрез разбиване на стъкло е отворен и „Шевролет Матиз“. От него е откраднато CD на приблизителна стойност около 250 лв.

Четвъртата кражба е регистрирана на съседната улица – „Свобода“. И при нея ясно си личи почеркът на автоджамбазина. Чрез разбиване на предното дясно стъкло на лек автомобил „Фолксваген Поло” е извършена кражба на CD на приблизителна стойност около 100 лева.

Петата кражба от автомобил е регистрирана на около километър от предишните четири – на улица „Прилеп“ в Благоевград. Отново колата се отваря чрез счупване на стъкла – този път двете странични десни. От автомобилът марка „Хюндай“ е отмъкнат брава-механизъм за отваряне на вратата на приблизителна стойност около 200 лева.

По случаите са образувани заявителски материали за извършено престъпление по чл. 194, ал.1 от НК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене