Гъста мъгла падна в Благоевградско, пътищата са хлъзгави и опасни

мъгла

Мъгла затруднява движението в Благоевград и областта. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. Водачите да шофират внимателно заради повишения риск от поднасяне на автомобила. Това съобщи дежурният полицай от ОД на МВР Благоевград.

Трафикът в Благоевград и по главен път Е-79 е натоварен. От полицията апелират към водачите да се движат с повишено внимание и да спазват дистанция, почти навсякъде в Благоевградска област видимостта е намалена заради мъгла.

Заради валежите има опасността от падащи камъни в района на Кресненското дефиле и проходите „Предел“ и „Папаз чаир“.

Два обходни маршрута са въведени по международното трасе в участъка от разклона за Рилския манастир преди Благоевград, заради строителството на АМ „Струма”. Поставени са необходимите пътни знаци. Затворен е участък от Е-79 и между пътния възел за Петрич и Мелник и село Кулата.

Движението се осъществява по обходен маршрут, който преминава през Петрич – Дрангово – Марино поле – Чучулигово – Кулата.

Ремонтни дейности на пътя Добринище – Гоце Делчев затрудняват движението. По трасето има участъци, при които преминаването на ППС се осъществява само в едното платно. Участъците са сигнализирани

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене