Децата от дом за лишени от родителска грижа в Гоце Делчев зарадваха своите гости със страхотно Коледно тържество

 

alt

alt

Децата от Дом за деца лишени от родителска грижа”Иван Кюлев” град Гоце Делчев поднесоха страхотен коледен спектакъл на своите гости на традиционното тържество в дома преди светлите празници. Възпитаниците на социалното заведение, които са 40 на брой, представиха възстановки на автентични български коледни обичаи, традиционни песни и танци, стихотворения и авторски скечове.

За да уважат труда на децата за тържеството, в дома дойдоха кметът Владимир Москов и неговите заместници, председателят на Ротари клуб Тони Бозаджиев, футболистът Даниел Златков, общински съветници, бизнесмени, учители, представители на политически партии и граждани.

Специална благодарност децата от Дома изказаха на дарителите им семейство Язикови, немската фондация”Символ на любовта”, Месомания, Меркез, хляб Пирина, Даниел Златков, Ротари клуб, Крум Геров и други.

Председателят на Младежката организация на БСП Богдан Боцев, пък, дари 1000лева от набраната на техния благотворителен концерт сума за възстановяването на дете от дома, претърпяло тежка сърдечна операция, останалите 1340лева ще бъдат разпределени между други нуждаещи се деца.

Поздравителни адреси и подаръци пристигнаха от Министър Ивайло Калфин и народния представител Георги Андонов – чрез младежка организация на ГЕРБ, a кметът Владимир Москов изненада малчуганите с шоколадови фигурки на Дядо Коледа,  които им поднесе лично.

Добрият старец също не закъсня и пристигна с директен полет от Лапландия с красивата Снежанка, за да подари подарък на всяко едно дете.

A гостите останаха очаровани от изявите на децата и отличната атмосфера в Дома за деца, който е образец за добра социална практика.  goceto.com

alt

alt

alt

alt

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене