Величка Шейтанова също поиска думата, за да ракрие ужасите от управлението на Благой Мигдин-Агент Страхил: Мигдин поиска да му давам половината си заплата!

Фото-Бабич-в-статью

Здравейте, уважаема редакция. С радост приех новината, публикувана от вашата медия, че Благой Мигдин е отстранен от НПГ Щастлива съм от края на този диктат година и затова реших да ви споделя и моята история, свър­зана с ужаса от управле­нието на Мигдин. Започ­нах работа в Техни­кума по електротехника .Гоце Дел­чев“ през 1970 го­дина. Още от него­вото пре­местване и създаване, работих като майстор-готвач близо 29 го­дини. С голямо желание при предишния ни дирек­тор изпълнявах всичко, което ми беше задълже­ние, а и онова, за което ме помолеше във връзка с честите събрания на целия ни задружен ко­лектив.

Дойде време за пен­сиониране на директора, дойде и нов директор. Още незапочнал, Благой Мигдин показа желание за „бързи промени”. Започна с уси­лено прикритие на своите действия, използвайки служебното си положе­ние, под предлог, че промените, кои­то се правят, са нужни, необходими в интерес на училището и служителите в него. Жестоко се лъжеха, много хора успяха да се заблудят. Него въ­обще никога не са го интересували тези неща, при него винаги личният интерес е стоял над всичко. Ако има полза от нещо, ще го направи, ако ли не * няма, независимо от нуждите на училището.р 001

Още тогава, с идването му се прекръстих и казах: „Боже, от сега ната­тък какво ще бъде?!”

Преценете моя конкре­тен случай, който не крия и го заявявам навсякъ­де съвсем открито – що за директор е Благой Мигдин  що за човек!!!

В кухнята бяхме две жени. Намаляха ученици­те, не беше икономически изгодно да работи вече стола към училището.

Тогава ние предложихме: Миялното помещение 2/3 кв. м. да го обособим в малка работилничка за топли закуски (банички, сандвичи и др.) ние бяхме баш специалистки по това, предлагайки още топъл чай, мляко и др. Предложението беше много разумно и изгод­но и за двете страни.

Имаше възможност за водомер, електромер и заплащане­то им заедно с определен наем за помещението. В крайна сметка ние да предла­гаме закуските на много по-ниска цена от тези извън учи­лището. Възмутена съм от думите на г-н Мигдин и последващите му действия след разговорите ни по този въпрос. Тога­ва той каза: „Ако искаш да работиш в това училище така, ще трябва да ми даваш половината от заплатата си!” Аз естествено реагирах доста остро и много възмутена отказах. Резултатът – бях уволнена!

Веднага след това бяха разбили вратата на стола, сменили бравите, влезли вътре без мое присъствие. Аз бях материално отговорно лице за кухнята.

Съжалявам много, че още тогава не го подведох под съдебна отговор­ност. От този момент нататък така и не стъпих повече там.

Минавайки сега покрай училище­то, винаги си спомням за хубавите мигове, прекарани там и презрение­то към доскорошния директор.

Коментар на Градът

Въпреки усилията ни господин Благой Мигдин продължава да мълчи след серия публикации в нашия вестник от хора, които твърдят, че буквално им е съ­сипал живота като директор на НПГ .Димитър Талев“. Статиите срещу него не са тенденциозни, а по желание на техните автори. Държим да заявим, че трибуната е отворена както за критикува­щи, така и за защитаващи, също и за самия г-н Мигдин. Нека ис­тината излезе на бял свят и ни­кой да не се крие от нея!

Вестник „Градът“

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене